برای تهیـه غذای نذری این توصیـه‌ها را رعایت کنید. مقدار مواد اولیه برای نذری با توجه بـه فرا رسیدن ایـام عزاداری سالار شـهدا امام حسین و بر پا شدن دسته های عزاداری و سفره های نذری سلامت دات لایف بـه تمام عزاداران حسینی نکات زیر را توصیـه مـی کند. مقدار مواد اولیه برای نذری با رعایت نکات بهداشتی زیر مـی توانید سفره ای با شکوه به منظور عزاداران امام حسین تدارک ببینید و سلامت عزاداران را حفظ کنید. نذرتان قبول

خرید مواد اولیـه غذای نذری

* دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیـه کنید کـه تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند.

* روغن مورد نیـاز تنـها از انواع روغن مایع(مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ ) خریداری شود.

* سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی‌های زیـادی هست که به منظور کبد و کلیـه زیـان‌آور است. بنابراین نمک مورد نیـاز را تنـها از انواع نمک‌ های یددار تصفیـه شده تهیـه کنید. از خریداری و انبار نمک بـه مقدار زیـاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را درون ظروف درون بسته و غیرقابل نفوذ بـه نور نگهداری کنید.

* درون صورت استفاده از ماست یـا لبنیـات، مقدار مواد اولیه برای نذری از انواع کم چرب آن ها استفاده کنید.

* درون صورت استفاده از کره سعی کنید آن را یـا از نوع حیوانی کم ‌چرب یـا گیـاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیـه کنید.

تهیـه غذای نذری

* از سرخ غذاها که تا حد امکان اجتناب شود. درون مواردی کـه نیـاز بـه سرخ مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ استفاده کنید.

* که تا حد امکان از مصرف دنبه به منظور سرخ مواد اولیـه خودداری کنید.

* بـه طور کلی غذاها بـه طور کم چرب تهیـه شوند. بـه طور مثال پوست و چربی مرغ یـا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

* از مصرف زیـاد روغن درون تهیـه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یـا کبابی درون این مورد بهتر است.

* کره را روی برنج نریزید. از بسته ‌های جداگانـه و کوچک کره استفاده کنید. درون صورت استفاده از این کره‌ها بـه دلیل این کـه به سرعت آب شده و وارد غذا مـی ‌شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید.

* درباره مرغ و انواع گوشت چه بـه صورت آب پز و چه بـه صورت کبابی دقت کنید کـه کاملا پخته شوند که تا از انتقال بیماری ‌های واگیر جلوگیری شود.

* به منظور تهیـه انواع خورش ‌ها ، سبزی ‌های مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمـه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.

* درون طبخ کباب ‌کوبیده دقت شود کـه از گوشت کم چرب استفاده شود و تمام قسمت‌های آن بـه طور یکنواخت مغزپخت شود.

* از آنجا کـه نقــش مـهــم و موثر سبزی‌ ها درون پیشگیری از ابتلا بـه بیماری ‌های قلب ‌و‌عروق، سرطان، بیماری ‌های گوارشی و غیره بـه اثبات رسیده است، غذاهای مختلفی کـه حاوی سبزی هستند،طبخ شود. بـه ‌عنوان مثال تهیـه غذاهایی مثل لوبیـاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و … بـه منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیـه مـی ‌شود.

* درون صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیـه ‌ای کـه امکان وجود سنگ درون آن ها هست یـا از انواع پاک شده استفاده کنید و یـا آن ها را بـه دقت پاک کنید.

* از تهیـه انواع سالاد حاوی سس زیـاد اجتناب کنید. چنانچه درون مراسم سالاد سرو مـی ‌شود نسبت بـه رعایت اصول بهداشتی درون تهیـه سبزی‌ های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. مـی ‌توانید از بسته‌ های کوچک سس بـه صورت جداگانـه استفاده کنید.

* سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.

* با توجه بـه نقش نمک درون افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک درون طبخ غذاها استفاده کنید.

* سعی کنید آبگوشت را بـه صورت پرچرب تهیـه نکنید.

* حتی ‌الامکان بـه جای نوشابه‌ های گازدار از دوغ و یـا آب به منظور نوشیدن استفاده کنید. مـی‌توانید با اضافه سبزی‌ های معطر دوغ را خوش طعم ‌تر کنید.

* از استفاده زیـاد از شکر درون تهیـه شله ‌زرد ، انواع شربت ‌ها و نذری ‌های شیرین خودداری کنید.

* بـه جای قند و شکر به منظور مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.

* چنان چه نذر شما توزیع شیر هست از شیرین آن خودداری کنید.

* بـه مقدار مورد نیـازتان غذای نذری دریـافت کنید. از دریـافت مقادیر بیشتر از نیـاز کـه در نـهایت مجبور بـه دور ریختن آن مـی ‌شوید، خودداری کنید.

* باقی‌ مانده غذاها را درون یخچال و سردخانـه نگهداری کرده و از گرم چند باره آن خودداری کنید.

* آش‌ ها از بهترین غذاهایی هستند کـه به عنوان نذری تهیـه مـی ‌شوند البته بـه شرط این کـه یک وجب روغن روی آن ها نباشد.

* سعی کنید توزیع مـیوه را هم بـه عنوان یکی از مواد غذایی کـه مـی ‌شود، نذر کرد درون نظر بگیرید.

* چنانچه به منظور سرو غذا،چای و نوشیدنی از ظروف یک ‌بار مصرف استفاده مـی ‌کنید، بـه بهداشتی بودن آن ها توجه کنید.

سلامت دات لایف راهنمای زندگی سالم

پزشکان متخصص سایت پاسخگوی سوال های شما درون این مقاله هستند، کلیک کنید. این مطلب مورد توجه شما واقع شد؟ : مقدار مواد اولیه برای نذری




[برای تهیـه غذای نذری این توصیـه‌ها را رعایت کنید | وب سایت سلامت مقدار مواد اولیه برای نذری]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 21 Jun 2018 06:56:00 +0000